Saláták
mindmegette.hu 2007.02.03. 16:53
Krémsajttal töltött endívialevelek
Hozzávalók 4 személyre:
-
20 dkg mélyhűtött parajpüré
-
2 endívia
-
25 dkg paradicsom
-
fél csomag metélőhagyma
-
1 dl zöldségleves kockából
-
10 dkg zsírszegény túró vagy ricotta
-
10 dkg krémsajt
Előkészítés: A spenótot szobahőmérsékleten hagyjuk felmelegedni, majd szűrőben lecsepegtetjük. (kb.15 dkg spenótot fogunk felhasználni.) Az endíviát leveleire szedjük, leöblítjük. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A metélőhagymát leöblítjük, felaprítjuk.
Elkészítés: 1. A spenótot a zöldséglevessel gyakran kevergetve néhány percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kihűlni. 2. A túrót villával simára összetörjük, hozzákeverjük a krémsajtot és a spenótot. A masszát csillagcsőrös nyomózsákba töltjük. Az endívialeveleket a krémmel ízletsen megtöltjük, megszórjuk snidlinggel és kevés őrölt borssal. Kissé behűtjük. 3. Tálaláskor: az endíviát tálalótálra helyezzük, és paradicsommal díszítjük.
|